BrotherHobby Returner R4 2206-2300KV teszt

Teszteltük és nagy megelégedéssel használjuk a Brotherhobby kitünű motorját az R4-et. Létezik már R6 is, de ár érték arányban ezt találtuk megfelelőnek!

A Brotherhobby jó minőségű, megbízható motorokat gyárt, a Returner széria már az R6-os verziónál tart. A Gearbestnek köszönhetően mi az R4-es verziót kaptuk meg, ami ár/érték arányban jó választás lehet a középszintű drón versenyzők, vagy freestyle-osok számára!

A csomagolást nem vitték túlzásba, egyszerű dobozkában érkezik a motor, ne várjuk olyan csini megoldást mint pl T-Motorok esetében :)

Az R4, nem meglepő módon, az R3 továbbfejlesztése.
Az R3 leggyengébb pontja a csapágyazás volt, ezekt itt EZO csapágyakra cseréltek, melyek a piacon a legmagasabb minőséget képviselik.
A csapágyak mérete is 3x8x4-ről 4x9x4-re nőttek, mely jelentősen növeli élettartalmát és erősségét.

Lecserélték a tengelyt is, mely így már 4mm-es belső és 5mm-es külső átmérővel rendelkezik, titánium ötvözetből a maximális strapabírásért.
A tengely a megszokott c-clip helyett itt már csavarral van rögzítve, ami sok bosszúságtól megóvja használóját. Tapasztalatunk alapján ez a csavar nem a legjobb miőségű, könnyen elnyíródik, érdemes óvatosan bánni vele ha ki akarjuk tekerni. Ha van erősebb acélcsavarunk ami jó ide, érdemes kicserélni.

A motor hosszú, 4in1 ESC-hez tervezett kábellel érkezik, újabban már ez a trend, így a gyártók is így készülnek.

A frissítések, erősítések ellenére a motor csupán 28g, ami nem a legkönyebb, de ha a strapabíróságot vesszük alapul, akkor teljesen rendben van.

 

A motor ereje nagyonj jó, 5 colon 1300-1400g, 6 colon 1500-1600g körül alakulhat, lásd az alábbi táblázatban a padon mért értékeket, illetve a videóban. A motor hatásfok 3 - 3.3 g/W.

Aki tud angolul, annak érdemes megnézni az alábbi videót, nálunk jóval okosabbak tesztelik a motor minden egyes részét, a végén pedig mérőpados motorerő mérést is csinálnak!

 

Másodlagos, vagy sokadlagos szempont egy verseny drón motorjának kiválasztásakor, de meg kell említeni, hogy ezek a motorok iszonyatosan szépek és minőségiek, a mágnesek nagyon erősek, kifejezetten élvezetes tekergetni, és érzékelni ahogy szinte bekattan a helyére forgatás közben. A korábban tesztelt, használt motor között ilyen precizitással még nem iagzán talákoztunk, igaz többnyire nem is ebben az árkategóriában mozgunk. Íme így fest saját konfigban beépítve, hát nem csodálatos? :)

 

Specifikáció:

  • Tipus: R4 2206 2300KV
  • Menet: CW
  • Konfiguráció: 12N14P
  • Lehetséges akumulátor cellaszám: 3-5S
  • Rotor: N52H arc mágnes
  • Kábel: 20AWG
  • Titanium shaft 5/4 mm
  • Stator: 0.15mm Nippon Acél
  • Csapágy: Japan EZO 4 x 9 x 4mm (684ZZ)
  • Anyag: Al 7075 (multiple colors)
  • Súly: 28,6 g


A motor megvásárolható a Gearbest webshopjában: Brotherhobby R4 2206 2300KV


Hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be, vagy ha még nincs fiókod, regisztrálj!

Belépés Regisztráció